Öl

Skriv ut ölmeny

Jag har alltid varit fascinerad över öl, allt från tillverkningsprocess till slutresultat och öl i kombination med mat. Det är en produkt som inte riktigt har ansetts passa in på finkrog, att fråga efter en god hantverksmässigt producerad öl var som att svära i kyrkan – fram tills för bara några år sedan. Tiderna förändras och tur är väl det. När de lokala bryggerierna Dugges och Ocean var ganska färska här i Göteborg slog vi till och gjorde en Beermakersdinner. Vi lyckades locka några få entusiaster men man kan nog säga att det var från och med då som vi ändå vågade satsa fullt ut på ölen.

Idag söker vi lika intensivt efter den bästa och roligaste kombinationen tillsammans med mat precis likadant som vi gör med vin. Vi vill förmedla den bästa upplevelsen efter våra förutsättningar. Dagens utbud vad gäller öl producerad med kärlek har växt något enormt i Sverige. Det är även här vi hittar grunden till vårt sortiment och stommen i våra ölmenyer men vi blickar även utanför rikets gränser och finner inspiration.

Så länge kärleken till hantverket finns och kvalitén på produkten motsvarar våra förväntningar så sätter vi inga tydligare gränser.

Peter Halldén